Vissza a főoldalra
Drogprevenciós Alapítvány
+36 20 939 4331
+36 1 306 2584
FőoldalDrogoplex AmbulanciaC.A.T.Utcai munkaKronodrog KiállításSzülői S.O.S.!!!About Us
C.A.T.

Civil Ártalomcsökkentő Szociális Kontaktprogram (C.A.T.)

A Drogprevenciós Alapítvány (DPA) 1995 óta működteti Civil Ártalomcsökkentő Kontakprogramját (C.A.T) Budapest belvárosában, 1999 márciusa óta a XIII. kerületi Hollán Ernő utcában. A szolgáltatás alacsonyküszöbű, ennek megfelelően igénybevétele név nélkül, teljes anonimitásban történik. Ingyenesen elérhető, beutalóra, egészségügyi jogosultságot vagy személyazonosságot bizonyító igazolványra nincs szükség. Az ártalomcsökkentő szolgáltatásunk az ellátórendszerrel való első kapcsolódási pontot jelentik a klienseknek, egy biztonságos, elfogadó közeget, ami egyszerűen elérhető. Ez a bizalom és az ellátórendszerbe való bekerülés esszenciális abból a szempontból, hogy a kezelésbe irányítás lehetővé váljon. 

Alapvető célunk a droghasználatból fakadó egyéni és társadalmi károk mérséklése, a droghasználó egyén egészségtudatosságának növelése.

Programunk alappillére az intravénás droghasználók kezelésbe juttatásának. Így alapvető cél a szociális - és egészségügyi hálóban tartás vagy bejuttatás az egyéni és társadalmi károk csökkentése céljából.

A HIV és HCV vírus terjedésének megfékezésére ártalomcsökkentő eszközöket adunk ezzel is motiválva a klienseket a hely ismételt felkeresésére. Szűrővizsgálatokat végezünk vagy szűrésre irányítjuk a klienseket és cél szerinti kezelésbe.

A programunk munkatársai folyamatosan monitorozzák a kliensek absztinencia orientációját és beavatkoznak - magasabb küszöbű programok felé irányítják őket: drogambulanciákra, egyéb egészségügyi intézménybe, rehabilitációs otthonokba.


 
Az alapítványról

A Drogprevenciós Alapítvány a szenvedélybetegségek univerzális-, célzott-, és javallott prevenciója, a kezelés-ellátás, valamint a drogfogyasztással összefüggő fertőző betegségek megelőzése, az ártalomcsökkentés területén tevékenykedik.

Küldetés

Az alapítvány küldetése

A Drogprevenciós Alapítvány az 1994-es megalapításakor a hiteles, objektív tényeket tartalmazó információnyújtásra helyezte a hangsúlyt. Az iskolákat járva primer prevenciós foglakozásokat tartott diákok számára a... Tovább »
Támogatóink
Budapest Főváros XV. kerületi Rákospalota-Pestújhely- Újpalota Önkormányzat

XV. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Intézménye

B. Braun Medical kft


Klienseink nevében köszönjük a ruhaadományokat, amelyeket magánszemélyek juttatnak el hozzánk!
© 2014 Drogprevenciós Alapítvány - Minden jog fenntartva